שמנו למטרה לתת את השירות הכי טוב ללקוח בתחומים שבהם עוסק המשרד.
תוכן אקורדיון
כאשר השימוש בזכות היוצרים נעשה לצרכי לימוד, מחקר או ביקורת, אין בכך משום הפרת זכות יוצרים. עם זאת, ככל שיש בעבודה משום רווח מסחרי, הרי שהעניין עלול להחשב כהפרת זכות היוצר. מעבר לכך, חלה על היוצר אף הגנת השימוש ההוגן ביצירה. כלומר, אין להציג מצג אשר פוגע ביצירה ו/או מפחית בערכה ו/או פוגע בה בצורה אשר תהווה פגיעה ביוצר וביצירה עצמה. בית המשפט קבע מבחנים שונים לבדיקת השימוש ביצירה וההפרות האפשריות בשימוש. בין היתר, נקבע, כי יש להתייחס לעניינים להלן: א. השפעת השימוש ביצירה על ערכה בעקבות השימוש ב. היקף השימוש, כמותית ואיכותית ג. מטרת השימוש ואופיו. ד. אופי היצירה בה נעשה השימוש.
התשובה לכך היא : בהחלט כן! ראשית, יש לבחון האם יש בכך משום פגיעה ביצירה עצמה. שנית, האם השימוש שנעשה הינו "שימוש הוגן", קרי, האם קיימת פגיעה ביצירה הכוללת, כאשר נעשה שימוש בחלק מסויים מהיצירה. בסופו של עניין, ההכרעה בעניין זה ניתנת לבחינה רק אחרי בדיקה מדוקדקת של המקרה הספציפי. לעיתים קרובות, החוק מהווה אך ורק מסגרת דיונית. הבדיקה צריכה להעשות בהתבסס על פסקי דין ותקדימים של בתי המשפט והתחייסותם לנושא.
יצירה בהזמנה, במסגרת הסכם "קבלן-מזמין", קרי, יצירה שלא במסגרת של יחסי עובד – מעביד, שייכת ליוצר עצמו, כל עוד אין מסמך המצביע על הסדר אחר. המסמך יכול להיות הסכם התקשרות כלשהו או אפילו בהזמנת העבודה, שנחשבת, לרוב, החוזה שמסדיר את היחסים בין הקבלן והמזמין. לכן, כל עוד אין הסכם, היצירה שייכת ליוצר בלבד והמזמין יכול לעשות שימוש ביצירה, אך לא יכול לסחור בה והוא גם לא זכאי לקבל את "קבצי המקור" או החומר המקורי, אלא את המוצר הסופי, המעובד, של היצירה.
אם אתם מעוניינים להתחיל בתהליך, פנו אל אחד מעורכי הדין אצלנו ונשמח לייעץ לכם בנושא שבו אתם מעוניינים.
Automated page speed optimizations for fast site performance